NL ·FR ·EN

NauKa Diagnostics


NauKa is de ark van Noach in het Sanskriet. De doelstelling van NauKa Diagnostics (NauKa_DX) is het verbeteren van het welzijn van gezelschapsdieren door zich voornamelijk te richten op het (zo) uitgebreid (mogelijk) genetisch testen van jonge dieren. Door dieren al op een jonge leeftijd te testen wordt de genetische gevoeligheid voor bepaalde aandoeningen in kaart gebracht.

NauKa Diagnostics platform

Registreer je als dierenarts op het Nauka DX platform om makkelijk en snel tests aan te vragen.

Naar het platform

Werkwijze

De werkwijze die NauKa_DX voorstaat is dat, bij het eerste bezoek, de dierenarts, naast het algemeen onderzoek, vaccinatie en ontworming, van elk jong dier een DNA-staal afneemt met behulp van een mondswab. De dierenarts laat deze swab door NauKa_DX onderzoeken. Na ongeveer een maand is geweten of jouw lievelingsdier al dan niet bepaalde erfelijke ziekten zal vertonen, al dan niet gevoelig is voor erfelijke bloedstollingsstoornissen en/of  overgevoelig is voor bepaalde medicamenten*. Uitgaande van de uitslag kan de dierenarts al op jonge leeftijd adviezen geven en indien nodig, met een gerust hart, een ingreep doen of een behandeling opstarten om er zo voor te zorgen dat jouw dier niet voortijdig komt te sterven, ziek wordt en dat het zo lang mogelijk een goed en aangenaam leven kan leiden.

Communicatie

Alle communicatie tussen eigenaars en NauKa_DX loopt via de dierenarts. Dierenartsen kunnen zich op deze NauKa_DX website registreren via bovenstaande linke. Langs deze weg kan de dierenarts ook een video gesprek vastleggen en kan hij bij Frank Coopman bijkomende en gedetailleerde info opvragen. Elke dierenarts kan Frank Coopman ook bereiken via nauka.diagnostics@gmail.com of op het GSM nummer 0032/497242006.

Belangrijke info & bijwerkingen

Er zijn zeer veel mutaties beschreven bij honden, katten en paarden (zie https://omia.org/home/). In de genomische scans die NauKa_DX aanbiedt worden enkel de niet gepatenteerde en éénvoudige mutaties onderzocht. Door de vooruitgang in kennis en technologie alsook het wegvallen van patentrechten zullen om de zoveel tijd extra mutaties kunnen onderzocht worden. Om de 2 jaar zal het mogelijk zijn om een upgrade aan te vragen om extra informatie over erfelijke aandoeningen en kenmerken te bekomen. NauKa_DX zal de aangesloten dierenartsen op de hoogte brengen van aanpassingen.

Alle resultaten worden bij NauKa_DX opgeslagen in een centrale databank – wil jij en/of de eigenaar bijkomende informatie of uitleg, kan je dat altijd aanvragen via NauKa.diagnostics@gmail.com of door telefonisch contact op te nemen met Frank Coopman op GSM nummer 0032/497 24 20 06

Indien bepaalde beschreven fenotypes anders zijn, gelieve ons te contacteren.

Belangrijke opmerking: Er kan niet uitgesloten worden dat er bijkomende gekende en ongekende mutaties zijn op andere plaatsen in het genoom die vergelijkbare of andere aandoeningen veroorzaken.